Saturday, February 12, 2011

Dodge Charger SRT8 [2012]


     Din cate am observat, Salonul Auto de la Chicago a fost unul destul de important pentru fanii masinilor gen muscle-car. In afara de Camaro-ul prezentat ieri, o alta surpriza a fost aparitia Charger-ului SRT8.
     Inginerii Dodge s-au ocupat serios de partea tehnica a masinii, avand in vedere ca de sub capota uriasul HEMI de 6.4 litri arunca 465 CP si aproximativ 600 Nm. Pentru a respecta cat de cat si normele ecologice ale anului 2011, americanii au dotat motorul cu un sistem ce reduce functionarea acestuia la numai patru cilindri, atunci cand masina ruleaza pe modul economic. Puterea agregatului este transmisa puntii spate printr-o cutie automata cu 5 trepte, ce dispune acum si de optiunea padelelor montate pe volan. Performantele anuntate pentru aceasta masina sunt acceptabile : 4 secunde pentru a ajunge la 100 km/h si 12 secunde pentru a parcurge sfertul de mila (400 m), iar vitezometrul se opreste la 280 km/h.
     Si la capitolul design americanii au muncit din greu, rezultatul fiind uimitor. Cu toate acestea, cred ca masina are doua mari defecte. In timp ce vechiul Charger era un coupe, noul model vine sub forma unui sedan, iar acest lucru ii strica un pic pedigree-ul, iar al doilea defect este faptul ca Dodge ofera si coupe-ul Challenger, mult mai atragator si la fel de puternic.








[Sursa : Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...