Sunday, February 13, 2011

Hirvonen castiga in Suedia


     Astazi s-a incheiat prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, desfasurata in Suedia. Asa cum era de asteptat, pe podium au stralucit pilotii scandinavi. Mikko Hirvonen s-a impus in fata lui Mads Ostberg cu o diferenta de numai 6 secunde. Pe locul trei a sosit Jari-Matti Latvala, in timp ce pilotii Citroen au ocupat locurile 4-6, in urmatoarea ordine : Sebastien Ogier, Petter Solberg, Sebastien Loeb. Kimi Raikkonen a terminat raliul pe locul 8, in timp ce americanul Ken Block a reusit doar un modest loc 14.

     Se pare ca in acest an, Raliul Suediei le-a pregatit mici surprize pilotilor Citroen. Sebastien Loeb a fost clar deranjat de faptul ca a plecat primul pe probele speciale, el curatand traseul pentru pilotii Ford. Petter Solberg a fost si el lovit de nesansa : in ultima zi, a depasit viteza legala pe unul din drumurile de legatura intre probe. Drept sanctiune, in ultima proba speciala a trebuit sa-i cedeze volanul copilotului sau, Chris Patterson. Singurul care a avut o evolutie cat de cat constanta a fost Sebastien Ogier.
     Anul acesta, Federatia Internationala de Automobilism a hotarat sa acorde puncte si primilor trei clasati in ultima proba speciala. Asadar, Ogier a primit 3 puncte (locul 1), Loeb 2 puncte (locul 2) si Latvala 1 punct (locul 3).

     Clasamentul primilor zece in Raliul Suediei arata cam asa :

 1.  Mikko Hirvonen      Ford     3h23m56.6s
2. Mads Ostberg Ford + 6.5s
3. Jari-Matti Latvala Ford + 34.0s
4. Sebastien Ogier Citroen + 47.7s
5. Petter Solberg Citroen + 1m31.2s
6. Sebastien Loeb Citroen + 2m30.3s
7. P-G Andersson Ford + 6m22.0s
8. Kimi Raikkonen Citroen + 7m02.3s
9. Matthew Wilson Ford + 10m11.5s
10. Khalid Al Qassimi Ford + 10m31.1s


     Urmatoarea etapa din calendarul WRC va avea loc in Mexic, intre 3 si 6 martie.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...