Friday, February 4, 2011

Honda incepe dezvoltarea noului NSX



     Nu este prima data cand auzim acest lucru. Cu totii stim ca japonezii au inceput acum ceva vreme dezvoltarea unui supercar, ce ar trebui sa fie descendentul, sau poate chiar noul NSX. Dar, din cauza factorului economic, in 2008, proiectul a fost trecut pe linie moarta. Pana acum.
     Presedintele Honda, Takashi Ito a declarat ca firma japoneza a inceput sa lucreze intens la acest proiect. Ramane de vazut daca niponii vor continua lucrul cu prototipul HSV-010 (care a fost inscris chiar si in cursele Super GT din Japonia), sau vor porni de la zero. Cert este ca atunci cand va iesi pe piata, masina va avea de infruntat competitori deja consacrati : Audi R8, Porsche 911 Turbo, Lamborghini Gallardo, Lexus LF-A, Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan GT-R, Corvette ZR1 si lista nu se opreste aici.
     Totusi, mi-e greu sa incadrez aceasta veste in randul vestilor bune sau celor rele. Sa va explic de ce. In primul rand, vechiul NSX, desi nu a fost sustinut de vanzari exceptionale, a fost si inca este o dovada a geniului nipon. Masina avea doar un motor V6, dar, cu toate acestea, afuma lejer bolizi europeni cu pretentii. Asa cum era de asteptat pentru japonezi, sasiul ii oferea masinii o manevrabilitate de invidiat. Daca mai luam in calcul si faptul ca Ayrton Senna a contribuit foarte mult la dezvoltarea masinii, realizam ca incercarea inginerilor de a recrea NSX-ul va fi un esec. Nu trebuie sa uitam faptul ca Gordon Murray s-a inspirat din NSX atunci cand a proiectat una din legendele industriei auto : McLaren F1.
     Avand in vedere toate acestea, oare n-ar fi mai bine ca Honda sa lanseze un supercar, dar separat de mostenirea NSX-ului?

Ce nume ar trebui sa poarte viitorul supercar Honda?
NSX
HSV
Altul


  
pollcode.com free polls





[Sursa : Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...