Thursday, February 3, 2011

Legende pe roti : Maserati 250F

     De-a lungul timpului, au existat cateva masini care au spart barierele performantei sau design-ului, depasind cu mult era tehnologica in care au aparut. Acestea sunt descrise perfect de sintagma 'legende pe roti'.
     Una din primele masini demne de aceasta categorie este Maserati-ul 250F din anii '50. Palmaresul acestei masini este impresionant, avand in vedere ca l-a propulsat pe Juan Manuel Fangio spre unul din cele 5 Campionate Mondiale. Nu trebuie sa uitam ca aceasta masina a fost pilotata si de Sir Stirling Moss. Din pacate, premiul pentru Campioana la Constructori a fost acordat la cativa ani dupa ce 250-ul a iesit din competitii.
     Performantele masinii erau de invidiat pentru acea perioada, avand in vedere ca din motorul cu 6 cilindri in linie italienii au stors 270 cai putere (la 8000 rpm). Uimitor! Sunt multe marci auto care in 2010 nu sunt in stare sa obtina 270 de cai dintr-un motor de 2.5 litri.


     Urmatoarele fotografii au fost realizate in Hamburg, de catre fotograful Bernd Kammerer. Si cred ca pentru acest pictorial, a gasit cel mai frumos Maserati 250F (presupun ca a muncit un pic pentru a obtine acordul proprietarului, avand in vedere ca au fost fabricate doar 26 astfel de masini).




     Daca sunteti interesat si vreti sa aflati mai multe despre acest bolid, puteti vizita Wikipedia sau Grand Prix Cars.
     Ar trebui sa urmariti si filmuletele de mai jos. Primul este din anii '50, si il are in prim-plan pe Fangio la volanul unui 250F pe circuitul de la Monza, iar cel de-al doilea il arata pe Clarkson conducand bolidul italian pe circuitul Top Gear. Cel de-al treilea este de departe cel mai interesant.








[Sursa : The Coolist]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...