Sunday, February 13, 2011

Leul se machiaza pentru Geneva


     Pentru Salonul Auto de la Geneva, Peugeot a pregatit un facelift pentru toate variantele din gama 308. Astfel, atat hatchback-ul, cat si CC-ul si SW-ul au primit o serie de modificari stilistice, o gama de motoare mai putin poluanta si mai performanta, dar si un hibrid.
     Ca de fiecare data, francezii surprind pe toata lumea prin aspectul automobilelor. Din cate observ, noul 308 va invinge Focus-ul global prin KO. Nici macar actualul Megane nu-i va face fata chipesului din Sochaux, cu atat mai putin Golf-ul VI.
     Pentru design, francezii au adoptat tehnologia cu LED, au rotunjit colturile masinii si au adus partea frontala a viitorului hatch in rand cu actualul trend stilistic al firmei. 308-ul a suferit si o cura de slabire intensa, el pierzand odata cu faceliftul nu mai putin de 25 kg.
     Marea noutate vine prin adoptarea tehnologiei hibride pentru acest model. Francezii afirma ca versiunea e-HDi, ce combina un sistem start-stop cu un alternator capabil sa recupereze energia pierduta la franare si un motor HDi de 1.6 litri (112 CP) va emite mai putin de 100 g de CO2 pe kilometru. Din pacate, n-au comunicat consumul masinii, dar ma astept la ceva sub 4.5 litri / 100 km.
     Comercializarea acestul model va incepe la putin timp dupa Salonul Auto, deci undeva prin lunile aprilie-mai. Francofonilor, incepeti sa strangeti bani!



















[Sursa : CARSCOOP]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...