Thursday, February 3, 2011

Noble M600 a intrat in productie!


     Anul 2011 se anunta a fi unul extrem de interesant, avand in vedere ca lupta la varf devine din ce in ce mai apriga : Lamborghini va lansa cat de curand succesorul modelului Murcielago, producatorul britanic Noble a inceput productia extremului M600, iar McLaren-ul a inceput si el sa construiasca MP4-12C-ul de serie.
     Dintre bolizii de mai sus, cea mai mare surpriza o reprezinta M600. Supercarul britanic a debutat sub forma de concept in 2009, dar a disparut din prim-plan la fel de repede cum a aparut. Probabil criza financiara a intarziat un pic productia.
     Scapati de grija finantelor, englezii au anuntat la sfarsitul lunii trecute ca in fabrica Noble a inceput sa prinda forma primul M600 de serie. Nimic nu s-a schimbat fata de concept : sub capota va fi acelasi V8 de origine Volvo, care va furniza 450, 550 sau 650 CP (in functie de preferintele soferului, acesta putand selecta varianta de putere dintr-un buton aflat pe bord). Cuplul maxim stors din cei 4.4 litri ai motorului este de 850 Nm. Raportandu-ne la o greutate de 1200 kg, realizam ca englezii nu mint cand spun ca masina va ajunge la 100 km/h in 3 secunde si ca va atinge 360 km/h.
     Din cauza faptului ca britanicii sunt foarte meticulosi cand construiesc o masina, primul din cei 50 de viitori proprietari de M600 isi va primi bolidul in luna aprilie.




     Mai norocosi decat viitorii proprietari au fost baietii de la Top Gear, care au testat prototipul inca din 2009.






[Sursa : Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...