Wednesday, March 30, 2011

Lee Iacocca & Ford Mustang @ Jay Leno's Garage


     Daca nu stiti cine este Lee Iacocca si ce legatura are el cu Ford Mustang, va invit sa va aruncati un ochi peste acest articol de pe Wikipedia. Daca totusi sunteti prea ocupati pentru a va uita pe Wiki, va spun pe scurt : Lee Iacocca este 'tatal' Ford-ului Mustang si in acelasi timp este responsabil de renasterea Chrysler in anii '80.
     Pentru aniversarea a 45 de ani de la aparitia pe piata a Mustang-ului, proiect pus la punct de Iacocca, Ford a hotarat in 2009 sa-i dedice americanului o serie speciala, de numai 45 de autovehicule, dintre care 5 i-au revenit maestrului Lee. Produsul finit este de departe unul din cele mai reusite Mustang-uri din toate timpurile (cel putin dupa parerea mea).
     Iacocca 45th Anniversary Edition Ford Mustang a vazut lumina zilei in 2009, iar cel mai bun articol despre acest muscle-car l-am citit pe Autoblog, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca tot americanii au cea mai tare galerie foto cu acest model.
     Sa revenim la subiectul acestui post, si anume vizita pe care Iacocca i-a facut-o lui Jay Leno, impreuna cu primul exemplar din colectia sa de Mustanguri 'Iacocca'. In urma acestei vizite, a rezultat un filmulet foarte interesant, mai ales pentru ca putem auzi cum 'toarce' propulsorul de sub capota Ford-ului.





[Sursa : Jay Leno's Garage via Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...