Monday, March 2, 2009

Dacia Duster

In sfarsit, dupa cateva teasere cu noul concept Dacia, cei de la Renault au publicat fotografiile oficiale ale crossoverului ce va debuta la Salonul Auto de la Geneva.
Sa recunoastem, este un concept reusit. Caroseria arata foarte bine, poate prea bine pentru o marca de automobile ce produce
"furculite", cum au catalogat nemtii modelul Logan.
Fata de Logan Steppe, Duster se mandreste cu blocuri optice care se prelungesc la nivelul aripilor. Bineinteles ca trendul actual impune faruri si stopuri cu leduri. Brusc, Duster se indeparteaza de forma oarecum banala a conceptelor anterioare. Este intr-adevar o masina cool, care s-ar incadra perfect in Transformers 2. Jantele expuse pe acest model sunt foarte reusite, iar dimensiunile mari indeparteaza imaginea de masina "ieftina". Plafonul de sticla este de-a dreptul minunat, forma acestuia fiind apropiata de plafonul similar de la Koenigsegg CCX. Am mai observat ca partile laterale ale conceptului sunt asimetrice, partea soferului fiind dotata cu o singura usa, in timp ce partea dreapta este asemanatoare cu cea de la Mazda RX-8, cu usi care se deschid in directii opuse. Ceva care surprinde cu adevarat este aparitia la nivelul montantului spate a unei prize de aer care se termina in interiorul triunghiului reprezentat de stop. Esapamentul este integrat frumos in bara spate. Totusi s-a exagerat cu inscriptia uriasa Dacia facuta in luneta. Deocamdata aceasta marca nu este un brand puternic in industria auto, ci una recunoscuta pentru raportul calitate / pret.
Interiorul este foarte bine facut, cu putine butoane, pentru ca in viitor touch-screenul reprezinta solutia perfecta. Habitaclul poate adaposti 4 persoane, si mai ofera si suficient loc in portbagaj. Ca majoritatea conceptelor Renault, modularitatea este foarte importanta in automobilul viitorului.
Motorizarile vor fi reprezentate mai mult ca sigur de tehnologii alternative si in acelasi timp ecologice. Pentru inceput au anuntat un motor dCi de 1,5 litri si 105 cai.

Poate ca odata cu acest prototip conceptia despre marca noastra nationala. Iata ca se pot fabrica si modele frumoase. Asteptam sa vedem modelul de serie (daca va exista).
Galerie foto

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...