Friday, August 7, 2009

100 ani de Audi ... fotografii


Am promis intr-un post mai vechi ca o sa incerc sa prezint cateva fotografii si impresii de la festivitatea de aniversare a 100 ani de Audi.
Nemtii nu s-au dezmintit nici de aceasta data, ceremonia fiind organizata la milimetru, detaliile puse foarte bine la punct si nu in ultimul rand, actorii principali au fost prezenti de la primele modele Auto Union pana la ultimul model Audi lansat.
Au fost invitate toate personajele cu greutate in industria auto si nu numai. Printre personalitatile prezente amintim de Angela Merkel (cancelarul Germaniei), Ferdinand Piech (nepotul lui Ferdinand Porsche), Martin Winterkorn (actualul conducator al concernului VW si fost manager la Audi) si multi altii.
Bineinteles ca principala atractie a festivitatii a fost modelul Auto Union Type C, care din cate stiu nu a mai vazut asfaltul circuitelor din cauza razboiului. Acesta a fost expus in centrul spatiului destinat ceremoniei.
Un alt eveniment organizat in cinstea implinirii a 100 de ani a fost organizarea Cupei Audi, pe stadionul "Allianz Arena" din Munchen. Participante la aceasta cupa au fost AC Milan, Bayern Munchen, Manchester United si Boca Juniors. Asa cum era de asteptat, echipa care a pus mana pe trofeul unicat este Bayern.
In continuare o sa prezint cateva fotografii.


Acesta este Martin Winterkorn, cel care a adus Audi pe podiumul marcilor premium alaturi de Mercedes-Benz si BMW. El este cel care a sustinut proiectul "platformei modulare", care este aceeasi pentru toate modelele intre A4 si A8. De asemenea, strategiile lui de marketing au adus Audi la productia de un milion de automobile pe an (inainte de criza), devansandu-le pe cele 2 competitoare din Stuttgart si Munchen. In prezent, el este managerul general al grupului VW, si conform traditiei, reuseste sa tina firma pe profit chiar si in vremuri de criza. Ave Martin!
Sunt sigur ca majoritatea fanilor Audi recunosc acest model. Este cel de care am vorbit mai sus, Auto Union Type C. Forma aerodinamica si caroseria de aluminiu sunt in acest moment caracteristici pentru majoritatea masinilor sport sau premium ale vremurilor noastre. Daca stam sa ne gandim ca aceasta masina a fost proiectata (daca nu ma insel) prin anii '40, cred ca oamenii de la Audi le-au luat-o inainte cu cateva zeci de ani inginerilor de la marcile concurente.
Imagini de la Cupa Audi. Chiar si aici s-au straduit sa aduca cele mai mari echipe sponsorizate de Audi. Pacat ca a lipsit Real Madrid. Cupa este unica. Asa cum ierarhia antrenorilor o spune, din cei patru doar doi au disputat finala : Louis van Gaal si Sir. Alex Ferguson.
Din "vedetele" pe patru roti nu o prezint decat o mica parte, fiindca pe scena au defilat aproape toate modelele iesite pe poarta uzinei din Ingolstadt. Principala atractie a fost noul A5 Sportback, ce se vrea a fi un rival pentru Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS, Maserati Quatroporte - asta pana la aparitia mult asteptatului A7 Sportback. Alte modele de viitor au fost A1, ce va fi un competitor pentru Mini si R8 V10, cel care vrea sa rapuna "taurul" Gallardo. Din trecut, am remarcat modelul Quattro, primul model de competitii cu tractiune integrala si castigator al tuturor trofeelor din acea perioada. A mai batut si cateva recorduri.

La sfarsit cred ca si cei responsabili de prezentul si viitorul Audi merita o fotografie si felicitari pentru ca au adus Audi la cel mai inalt nivel. Nu pot decat sa le urez multa bafta si spor la creat noi bijuterii. Acestea fiind spuse , inchei acest post si sper sa va scriu si despre aniversarea a 200 ani de Audi.

Vezi mai multe fotografii aici

P.S. Fotografiile au fost luate de pe site-ul Fourtitude.com. Recomand acest site tuturor iubitorilor de Audi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...