Thursday, January 27, 2011

Fiat 500 ... Gulf?


     'Racing liveries'. Ce va sugereaza voua aceste doua cuvinte? O masina de oras, ce consuma 4 litri la 100 km si este mai inceata decat melcii de pe Nurburgring? Nu prea cred! Pentru mine, 'racing liveries' inseamna motorsport, performanta. Inseamna Lanciile Martini ce rupeau macadamul in doua in etapele din WRC. Inseamna Lotusurile JPS care faceau minuni pe ploaie in F1. Inseamna Porsche-urile 917 si Ford-urile GT40 Gulf care isi terorizau rivalele pe circuitul de la LeMans. Oare micul Fiat 500 Abarth este demn sa poarte aceste culori (Gulf)? Niciodata!
     Cu toate acestea, undeva in Luxemburg, printr-un parteneriat cu producatorul italian Fiat, petrolistii de la Gulf aniverseaza 10 ani in micul stat prin punerea in vanzare a 10 astfel de masini (la un pret 'cinstit' de 25.000 euro). Aceasta nu este decat o strategie de marketing care nu da bine pentru trecutul celor de la Gulf Petroleum (cel putin asa vad eu lucrurile).
     Incercati doar sa va imaginati ca in parcarea unei cladiri de birouri apare o astfel de masina, condusa bineinteles de un angajat. Pot sa garantez ca veti urmari masina pana cand se va opri si veti fi extrem de dezamagiti cand in locul lui Steve McQueen va cobori un tip imbracat in costum, cu o servieta in mana.

     Un lucru este clar : eu cu siguranta n-as cumpara acest model. Voi ce-ati face? Ati cumpara-o? Si daca da, de ce? (pentru raspunsuri, aveti la indemana sectiunea comentarii, de sub post)





[Sursa : Autoblog.be]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...