Thursday, January 27, 2011

Schimbarea la fata - noul C63 AMG


     In traditia populara, Diavolul isi schimba asemanarea de cate ori era nevoie, in orice era nevoie. Se pare ca pentru sezonul Primavara-Vara 2011, 'diavolul din Stuttgart' a considerat ca este suficienta o schimbare la fata. Din intamplare, aceasta vine la putin timp dupa lansarea facelift-ului pentru C-Class-ul normal. Desi masina ar fi trebuit sa debuteze la Salonul Auto de la Geneva din martie, cateva poze au scapat pe net, iar acum pe buzele tuturor citim C63 AMG.

     Din cate observ, la capitolul aspect masina a evoluat. Nu suficient cat sa detroneze M3-ul, dar momentan mi-este greu sa decid inte C63 si S4-ul din Ingolstadt (mai astept un pic, poate Audi ne pregateste vreo surpriza, cum ar fi prezentarea unui concept RS4). Partea din fata a fost dotata, asa cum era de asteptat, cu faruri ce dispun de tehnologia LED. De asemenea grila radiatorului si bara fata au suferit modificari minore. In partea din spate remarcam stopurile cu leduri si micul 'eleron' de pe capota portbagajului (fibra de carbon, desigur). Nici interiorul n-a fost neglijat, deci ne asteptam la cateva mici diferente.
     'If it works, don't change it' este un citat pe care il auzim des in productiile hollywoodiene. Probabil ca nemtii au consultat aceasta fraza cand au ales motorizarea pentru noul C63 AMG, deoarece propulsorul de sub capota masinii a ramas acelasi : V8 aspirat de 6.2 litri, capabil de 451 CP. Pentru 2012 va fi disponibil un upgrade ce va ridica puterea cu 30 de cai. Acum urmeaza partea interesanta, pentru ca se pare ca nemtii au fost nemultumiti de cutia de viteze a vechiului C63. Pentru modelul nou, responsabila de transmiterea puterii la rotile spate va fi o cutie automate cu sapte viteze : Speedshift MCT (nemtii spun ca alaturi de un ambreiaj performant, cutia va asigura o schimbare mai lina si mai rapida a vitezelor).


     Sunt curios daca noul C63 AMG va rasturna ierarhia stabilita mai demult de baietii de la Top Gear.







[Sursa : Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...