Monday, September 20, 2010

911 Speedster is back?

    Pentru majoritatea pasionatilor auto, cuvantul 'Speedster' trezeste emotii nebanuite. Si nu ma refer la pustanii de varsta mea, ci la pasionatii in varsta, care inca mai tresar cand aud termeni ce pentru noi nu inseamna nimic. Sunt convins ca pentru un cunoscator, acest termen aduce in prim plan imaginea primului model Porsche : 356. Evident varianta 356 Speedster. Este foarte posibil ca unii din noi sa fi avut ocazia sa vedem o imagine (virtuala ce-i drept) a acestul model. Cu totii ne amintim 'Need for Speed : Porsche', nu-i asa?
   Din cate stiu eu Porsche a mai avut un model 911 Speedster, si anume cel bazat pe sasiul de 964 de la incaputul anilor '90. Acesta a preluat elemente de desingn de la micutul 356, cum ar fi parbrizul ingustat si 'cocoasele' din spatele celor 2 scaune. In plus, masina avea celebrele jante Fuchs.

  
   Dupa ce am facut un scurt istoric al modelelor Speedster, a venit momentul sa trecem la subiect. Asadar, dupa ce a reinviat termenul istoric 'Spyder' - cu Boxster Spyder si 'GTS' - 911 Carrera GTS, Porsche va aduce la Paris noul 911 Speedster, pentru a omagia 356-le Speedster din anii '50. Tocmai de aceea, 911 Speedster va imprumuta cateva elemente de design de la predecesorii sai : cele doua 'cocoase' din spatele scaunelor, jantele Fuchs (aceleasi de pe 911 Sport Classic), parbrizul mai scund cu 60 mm. Tehnic vorbind, noul automobil nu este decat un Carrera GTS; acelasi motor de 408 cai, aceeasi tractiune spate. Dupa cum bine v-ati dat seama, doar 356 de masini vor fi produse, asa ca daca aveti 150.000 lire la indemana, grabiti-va spre cel mai apropiat dealer Porsche.



sursa : EVO Magazine

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...