Tuesday, February 22, 2011

Inca o fantezie ...


     Incurajati de succesul argentinianului Horacio Pagani, tot mai multi pasionati incearca sa puna temeliile unei firme auto exclusiviste. Ultimul exemplu este cel al italienilor de la Juliani Automobili, care vor sa-si transforme fantezia in realitate. Fantezie ce mie imi pare a fi un cosmar.
     Pentru a-i da masinii o usoara tenta de realitate, inginerii din Peninsula au anuntat deja datele tehnice. Juliani Veela (asa se numeste masina) este un coupe cu 2+2 locuri, propulsat de un motor V8 de 6.2 litri ce furnizeaza 520 CP. Acesta impinge masina de la 0 la 100 km/h in 3.4 secunde si se opreste la 310 km/h. Pentru a reveni inapoi la 0, vor fi solicitate franele Brembo cu discuri de 355 mm - fata si 330 mm - spate. Bolidul italian are chiar si o farama de utilitate : portbagajul are o capacitate de 520 litri, suficient pentru un set de crose de golf.


      Departamentul de design al celor de la Juliani Automobili are mari lipsuri, si acest lucru se vede in forma adoptata pentru acest bolid. (tind sa cred ca acest departament este format dintr-un singur om, probabil vreun student la o facultate de profil ingineresc, angajat cu jumatate de norma). Dar poate ca sub aceasta bucata de uratenie cu usi se va gasi o bijuterie din punct de vedere a performantelor. Cine stie?
     Desi mie personal Veela mi se pare o bazaconie, sper ca italienii sa gaseasca resursele necesare construirii acestui prototip. Este greu sa-ti urmaresti visul, cu atat mai mult cand visul tau consta in a avea propria marca de automobile. Asadar, multa bafta Juliani!






[Sursa : Autoevolution]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...