Thursday, February 24, 2011

La Multi Ani, Jaguar E-Type!


     La Salonul Auto de la Geneva din anul 1961 si-a facut pentru prima data aparitia sublimul Jag E-Type. Daca ma intrebati pe mine, este una din cele mai frumoase masini lansate vreodata. Daca il intrebati pe marele Enzo Ferrari, veti primi urmatorul raspuns : "the most beautiful car in the world". Acum ca stim parerea unuia din cei mai mari motoristi ai tuturor timpurilor, n-ar trebui sa ne mire faptul ca un model E-Type este expus in permanenta la Muzeul Artei Moderne din New York.
     Oficialii Jaguar au anuntat ca automobilul de legenda isi va sarbatori cei 50 de ani de existenta atat la Salonul Auto de la Geneva, cat si la Festivalul Vitezei de la Goodwood (Goodwood's Festival of Speed), sau Pebble Beach Concours d'Elegance. Mai multe detalii? Nu stim. Cu singuranta la toate aceste trei evenimente vor fi expuse cateva modele de E-Type. Intrebarea mea este : Vor aduce britanicii un concept aniversar la Geneva?

     Un mic reminder legat de E-Type : masina s-a vandut timp de 14 ani, in mai mult de 70.000 de exemplare. Succesul acestui model a fost urias, avand in vedere ca pentru o suma considerabil mai mica decat pentru un automobil rival (in jur de 60.000 dolari) primeai cea mai frumoasa si mai performanta masina a vremurilor ei (motorul cu 6 cilindri in linie de 3.8 litri furniza 275 CP, si impingea masina pana aproape de 250 km/h).







   


     Si acum, urmeaza cireasa de pe tort.
     Un entuziast suedez, Bo Zolland pe numele lui, designer auto, profitand de faptul ca are la indemana ustensilele necesare aducerii E-Type-ului in secolul 21, s-a pus pe treaba si a reusit sa genereze cateva imagini 3D ale E-Type-ului din viitor. Masina arata absolut genial!
     Suedezul si-a botezat opera Growler E 2011 Concept si din cate am inteles a si gasit un investitor elevetian dispus sa plateasca pentru a vedea acest concept realitate. N-ar fi un lucru rau, mai ales dupa succesul pe care il are Stoscheck cu a lui Lancie Stratos.







[Sursa : CARSCOOP / Autoblog]

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...