Wednesday, February 23, 2011

Spyker C8 Aileron intra in productie dupa Geneva


     Vesti bune : C8 Aileron intra in sfarsit in productie. Acest eveniment va avea loc dupa incheierea Salonului Auto de la Geneva. Desi masina a fost anuntata acum mult timp, au aparut mari intarzieri cauzate de achizitia Saab si de mutarea liniei de productie din Olanta in Marea Britanie.
     Acum un an, a inceput relocarea fabricii Spyker din Zeewolde, Olanda in Coventry, Marea Britanie. Astfel, incepand cu luna martie, C8 Aileron va fi fabricat in incinta CPP (Coventry Prototype Panels). Firma britanica a recrutat inca 40 de muncitori pentru a face fata complexului proces de productie. De ce au ales olandezii sa-si mute fabrica? Greu de spus, dar eu cred ca vor sa mai scada costurile de productie, pentru a putea canaliza mai multi bani spre noua lor divizie, Saab.
     Cea mai mare noutate vine insa de sub capota exclusivistului bolid : motorul V8 de provenienta Audi va fi inlocuit cu un V8 supraalimentat de origine GM, cel mai probabil fiind motorul de pe Corvette ZR1. Asadar, mai multa putere pentru Spyker!
     Nu ne mai ramane decat sa asteptam Salonul Auto de saptamana viitoare pentru a vedea versiunea finala. Pana atunci, start la stransul banilor! Aveti nevoie cam de 500.000 euro. Destul de ieftin zic eu, daca luam in considerare produsul finit pe care il primim.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...